Ispanak Yemeği
Malzemeler,
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- pul biber
Hazırlanışı,
- Ispanakları bol suda iyice yıkayalım.Yıkadıktan sonra doğrayalım.
- Soğan'ın kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağ ve doğranan soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
- Salça ilave edip birkaç dakika daha kavuralım.
- Daha sonra ıspanakları ekleyelim ıspanaklar solana kadar kavuralım.
- Pirinç'i yıkayıp suyunu süzdükten sonra ıspanakların üzerine ,tuz,baharatları ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar su ilave edelim.Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar ıspanakları pişirelim.
- Pişen yemeğin üzerine veya yanına sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar