Malzemeler,

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber

Hazırlanışı,

  1. Ispanakları bol suda iyice yıkayalım.Yıkadıktan sonra doğrayalım.
  2. Soğan'ın kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım.
  3. Tenceremize sıvı yağ  ve doğranan soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Salça ilave edip birkaç dakika daha kavuralım.
  5. Daha sonra ıspanakları ekleyelim ıspanaklar solana kadar kavuralım.
  6. Pirinç'i yıkayıp suyunu süzdükten sonra ıspanakların üzerine ,tuz,baharatları ilave edelim.
  7. 1 su bardağı kaynar su ilave edelim.Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar ıspanakları pişirelim.
  8. Pişen yemeğin üzerine veya yanına sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.