- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
içi için,
- 350 gram kıyma
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Hazırlanışı,
- Derin bir kap içerisine hamur için un dökelim ortasını açıp süt maya sıvıyağ tuz şeker ilave edip kaşırtıralım.
- Suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Derin bir kap içine un serpelim hazırladığımız hamuru içine aktaralım.Üzerini streç film ile kapatalım. Mayalandırmak için 40 dakika dinlendirelim.
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım,
- Soğanları soyup küp küp doğrayalım.
- Tavada kıymayı hafif soteleyelim.
- Daha sonra soğanları ilave edelim.
- Soğan kavrulunda rendelenmiş domatesleri ilave edelim.
- Salçayı da ilave edip pişirelim.
- Son olarak tuz, karabiber ve azar miktarda su ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim.
- Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölelim.10 dakika dinlendirelim.
- Mayalanan hamuru tabak büyüklüğünde açalım.(açarken un fazla kullanmayalım.)
- Yapışmaz bir tavada tek tek açtığımız hamurları önlü arkalı pişirelim.
- Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayalım.
- Tüm yufkalar piştikten sonra bir pişmiş yufka üzerine kıymalı iç harç,ardınran tekrar yufka ve iç harç şeklinde tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- En son üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar