Hamuru için,

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

içi için,

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su

Hazırlanışı,

  1. Derin bir kap içerisine hamur için un dökelim ortasını açıp süt maya sıvıyağ tuz şeker ilave edip kaşırtıralım.
  2. Suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım.
  3. Derin bir kap içine un serpelim hazırladığımız hamuru içine aktaralım.Üzerini streç film ile kapatalım. Mayalandırmak için 40 dakika dinlendirelim.

Hamur mayalanırken iç harcı  hazırlayalım,

  1. Soğanları soyup küp küp doğrayalım.
  2. Tavada kıymayı hafif soteleyelim.
  3. Daha sonra soğanları ilave edelim.
  4. Soğan kavrulunda rendelenmiş domatesleri ilave edelim.
  5. Salçayı da ilave edip pişirelim.
  6. Son olarak tuz, karabiber ve azar miktarda su ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim. 

  1. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölelim.10 dakika dinlendirelim.
  2. Mayalanan hamuru tabak büyüklüğünde açalım.(açarken un fazla kullanmayalım.)
  3. Yapışmaz bir tavada tek tek açtığımız hamurları önlü arkalı pişirelim.
  4. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayalım.
  5. Tüm yufkalar piştikten sonra bir pişmiş yufka üzerine kıymalı iç harç,ardınran tekrar yufka ve iç harç şeklinde tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  6. En son üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.