Malzemeler

  • 1 kilo un (yaklaşık 8 su bardağı )
  • 1 paket instant hamur mayası
  • 3,5 su bardağı su (su yavaş yavaş ilave edelim)
  • 1 çorba kaşığı Tuz

Hazırlanışı,

  1. Bir bardak su içine hamur mayası ilave edip eritelim.
  2. Derin bir kap içine un 'u dökelim ortasını çukur açalım içine tuz,hamur mayalı suyu da  ilave edelim.
  3. Ilık suyumuzu yavaş yavaş ilave edelim hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.
  4. Hamurun üzerini streç ile kapatıp 2saat dinlendirelim.
  5. Hamur kabarınca yumurta büyüklüğünde 14 bezeye bölelim.Bezeleri 5 dakika daha dinlendirelim.
  6. Tavamıza sığacak büyüklükte az miktarda un serperek açalım ve 3-4 dakika üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirelim.
  7. Ocağımızı yüksek ısıda açıp yufkayı yerleştirelim.4-7 saniye arasında yufkaları çevirelim Pişene kadar bu işlemi devam edelim.sık çevirirsek yufka kurumamış ve iyi kabarmış olur.(soğuyunca havası inecektir.)
Afiyet olsun.