Malzemeler
- 1 kilo un (yaklaşık 8 su bardağı )
- 1 paket instant hamur mayası
- 3,5 su bardağı su (su yavaş yavaş ilave edelim)
- 1 çorba kaşığı Tuz
Hazırlanışı,
- Bir bardak su içine hamur mayası ilave edip eritelim.
- Derin bir kap içine un 'u dökelim ortasını çukur açalım içine tuz,hamur mayalı suyu da ilave edelim.
- Ilık suyumuzu yavaş yavaş ilave edelim hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.
- Hamurun üzerini streç ile kapatıp 2saat dinlendirelim.
- Hamur kabarınca yumurta büyüklüğünde 14 bezeye bölelim.Bezeleri 5 dakika daha dinlendirelim.
- Tavamıza sığacak büyüklükte az miktarda un serperek açalım ve 3-4 dakika üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirelim.
- Ocağımızı yüksek ısıda açıp yufkayı yerleştirelim.4-7 saniye arasında yufkaları çevirelim Pişene kadar bu işlemi devam edelim.sık çevirirsek yufka kurumamış ve iyi kabarmış olur.(soğuyunca havası inecektir.)
0 Yorumlar