Zeytinyağlı Bakla
Malzemeler,
- 1 kilogram taze bakla
- 2 adet soğan veya(10 adet arpacık soğanı da kullanabilirsiniz.)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet kesme şeker(1 çorba kaşığı tozşeker)
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1/2 demet dereotu (süslemek için)
Hazırlanışı,
- Baklaları yıkayıp ayıklayalım.Ayıkladığımız bakları kararmaması için un ve limonlu suda bekletelim.
- Soğanları küp küp doğrayalım.Daha sonra sarımsakları soyup havanda ezelim.
- Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ,soğan, sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
- Baklaların suyunu süzelim ve tencereye ilave edip soğanlarla kavurmaya devam edelim.
- Baklaları hafif kavurduktan sonra 3,5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
- Şeker ve tuz ilave edelim. En son zeytinyağını yemeğin her yerine eşit olarak bakların üzerine gezdirelim.
- 25-30 dakika orta ateşte pişirelim.
- Yemeğimiz piştikten sonra kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
- Üzerini dereotu ile süsleyelim.İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar