Malzemeler,
  • 1 kilogram taze bakla
  • 2 adet soğan veya(10 adet arpacık soğanı da kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 adet kesme şeker(1 çorba kaşığı tozşeker)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1/2 demet dereotu (süslemek için)
Hazırlanışı,
  1. Baklaları yıkayıp ayıklayalım.Ayıkladığımız bakları kararmaması için un ve limonlu suda bekletelim.
  2. Soğanları küp küp doğrayalım.Daha sonra sarımsakları soyup havanda ezelim.
  3. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ,soğan, sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
  4. Baklaların suyunu süzelim ve tencereye ilave edip soğanlarla kavurmaya devam edelim.
  5. Baklaları hafif kavurduktan sonra 3,5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  6. Şeker ve tuz ilave edelim. En son zeytinyağını yemeğin her yerine eşit olarak bakların üzerine gezdirelim.
  7. 25-30 dakika orta ateşte pişirelim.
  8. Yemeğimiz piştikten sonra kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
  9. Üzerini dereotu ile süsleyelim.İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.