Malzemeler,


  • 300 gr kıyma
  • 2 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için,


  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Üzeri için,


  • Domates biber
  • Kızartmak için,sıvı yağ
Hazırlanışı,

  1. Soğan ve sarımsakları yemeklik küçük küçük doğrayalım.
  2. orta boy tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. kıymanın içine soğan ,sarımsak, zeytinyağı ilave edelim ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmayaa devam edelim.(5-10 dakika kavuralım.)
  4. tuz,salça ,karabiber,toz kırmızı biber,kırmızı pul biber ilave edip karıştıralım.
  5. patatesleri halka halka iri olarak doğrayalım.
  6. patlıcanları alacalı olarak soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletip süzelim.
  7. tavaya sıvı yağı dökelim ve önce patatesleri daha sonra da patlıcanları kızartalım.
  8. geniş bir tencereye patatesleri dizelim ve üzerine kıyma harcının yarısını dökerek yayalım.
  9. tekrar patatesleri dizelim üzerine patlıcakları yerleştirelim en son kalan kıyma harcını üzerine dökerek yayalım.
  10. son olarak üzerine domates ve biberleri dizelim.
  11. Sosu için,kaseye salçayı,suyu koyalım ve karıştıralım.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derece de 30-35 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.