Malzemeler,
- 300 gr kıyma
- 2 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için,
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Üzeri için,
- Domates biber
- Kızartmak için,sıvı yağ
- Soğan ve sarımsakları yemeklik küçük küçük doğrayalım.
- orta boy tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- kıymanın içine soğan ,sarımsak, zeytinyağı ilave edelim ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmayaa devam edelim.(5-10 dakika kavuralım.)
- tuz,salça ,karabiber,toz kırmızı biber,kırmızı pul biber ilave edip karıştıralım.
- patatesleri halka halka iri olarak doğrayalım.
- patlıcanları alacalı olarak soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletip süzelim.
- tavaya sıvı yağı dökelim ve önce patatesleri daha sonra da patlıcanları kızartalım.
- geniş bir tencereye patatesleri dizelim ve üzerine kıyma harcının yarısını dökerek yayalım.
- tekrar patatesleri dizelim üzerine patlıcakları yerleştirelim en son kalan kıyma harcını üzerine dökerek yayalım.
- son olarak üzerine domates ve biberleri dizelim.
- Sosu için,kaseye salçayı,suyu koyalım ve karıştıralım.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece de 30-35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar