Malzemeler,
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1avuç dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet kesme keşer
  • 2,5 -3 su bardağı su 
  • yarım limon suyu yemeğin içine
  • yarım limon karnabaharları haşlarken
  • 1 yemek kaşığı un karnabaharları haşlarken
Hazırlanışı;
  1. Karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp yıkayıp süzelim.
  2. Tencereye su dökelim ve yıkanmış karnabaharları içerisine ilave edelim.
  3. Daha sonra  üzerine un ,tuz,limon suyu,ilave edip karnıbaharlar yumuşayana kadar haşlayalım.
  4. Haşlanmış karnıbahar suyunu süzelim.
  5. Soğanı yemeklik olarak doğrayalım.
  6. Tencereye zeytinyağı,soğanları ilave edip kavuralım.
  7. Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar bereber kavuralım.
  8. Daha sonra salçayı ilave edelim.
  9. Karnıbahar ve suyu ilave edelim.
  10. Tuz ve biberleri ilave edelim.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.