- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1avuç dana kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet kesme keşer
- 2,5 -3 su bardağı su
- yarım limon suyu yemeğin içine
- yarım limon karnabaharları haşlarken
- 1 yemek kaşığı un karnabaharları haşlarken
- Karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp yıkayıp süzelim.
- Tencereye su dökelim ve yıkanmış karnabaharları içerisine ilave edelim.
- Daha sonra üzerine un ,tuz,limon suyu,ilave edip karnıbaharlar yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanmış karnıbahar suyunu süzelim.
- Soğanı yemeklik olarak doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağı,soğanları ilave edip kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar bereber kavuralım.
- Daha sonra salçayı ilave edelim.
- Karnıbahar ve suyu ilave edelim.
- Tuz ve biberleri ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar