Malzemeler,
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2çay bardağı sıvıyağ
İçi için,
- Beyaz peynir rendesi
- Yeşil biber
- Domates (küp küp doğranmış.)
- Sosis (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
- Sucuk (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı,
- Tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayalım.
- Derin bir kase içine su, süt, sıvıyağ ilave edip karıştıralım.
- Bir yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde tavaya serelim. (sarkan kısımları en son olarak böreğin üzerini kapatacağız.)
- Yarım yufkayı elimizle iri parçalar kopartalıp ve gelişi güzel tavaya serelim.
- Üzerine sütlü sos'u kaşık yardımı ile gezdirelim.
- Üzerine yarım yufka daha parçalayıp serelim ve üzerine bütün iç malzemeleri gelişi güzel serelim.
- Kalan yufkanın yarısını parçalayarak üzerine serelim.
- Daha sonra kalan sosun yarısını serpelim.
- Kenarlarından sarkan yufkayı büzdürerek kapatalım.
- En küçük ocakta kısık ateşte tavayı koyalım.
- Her iki yönünü iyice kızarana kadar pişirelim.
- Benim tavam kapaklı olduğundan kolay çevirdim.
- Eğer sizin tavanız kapaklı değil ise tavanın üzerine büyük servis tabağı kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve böreği servis tabağından yavaşça kaydırarak tavaya koyalım.
- Her iki yönü iyice kızarıp piştikten sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.
- Ben 8 dilim olarak servis yaptım.
- Sizler dileğiniz şekilde dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar