Malzemeler,

  • 3 adet yufka 
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2çay bardağı sıvıyağ

 İçi için,

  • Beyaz peynir rendesi
  • Yeşil biber
  •  Domates (küp küp doğranmış.)
  • Sosis (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
  • Sucuk (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. 

Hazırlanışı,

  1. Tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayalım.
  2. Derin bir kase içine su, süt, sıvıyağ ilave edip karıştıralım. 
  3. Bir yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde tavaya serelim. (sarkan kısımları en son olarak böreğin üzerini kapatacağız.)
  4. Yarım yufkayı elimizle iri parçalar kopartalıp ve gelişi güzel tavaya serelim. 
  5. Üzerine sütlü sos'u kaşık yardımı ile gezdirelim.
  6. Üzerine yarım yufka daha parçalayıp serelim ve üzerine bütün iç malzemeleri gelişi güzel serelim. 
  7. Kalan yufkanın yarısını parçalayarak üzerine serelim. 
  8. Daha sonra kalan sosun yarısını serpelim.
  9. Kenarlarından sarkan yufkayı büzdürerek kapatalım.
  10. En küçük ocakta kısık ateşte tavayı koyalım. 
  11. Her iki yönünü iyice kızarana kadar pişirelim.
  12. Benim tavam kapaklı olduğundan kolay çevirdim. 
  13. Eğer sizin tavanız kapaklı değil ise tavanın üzerine büyük servis tabağı kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve böreği servis tabağından yavaşça kaydırarak tavaya koyalım.
  14. Her iki yönü iyice kızarıp piştikten sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.
  15. Ben 8 dilim olarak servis yaptım.
  16. Sizler dileğiniz şekilde dilimleyerek servis yapabilirsiniz.  

Afiyet olsun.