Malzemeler,
- 1,5 su bardağı kuru fasülye
- 1 adet küyük boy kuru soğan
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağo
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 10 dilim çemensiz pastırma
- 1 tatlı kaşığı un
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Bir gece öncesinde geniş bir kap içinde fasülyeleri suda bekletelim.(Fasülyenin cinsine göre de değişebilir 3-4 saat kadarda bekletebilirsiniz.)
- Beklettiğimiz fasülyelerin suyunu süzüp tencereye alalım.Üzerine soğuk su ilave edip 30 dakika kadar haşlayalım.(Hafif diri kıvamında olmasına dikkat edelim.)
- Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayalım.yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Geniş bir tencereye tereyağı ilave edelim.Küp küp doğradığımız kuru soğanları ilave edelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Yeşil biberleri ilave edip karıştıralım.
- Domates ve biber salçalarnı ilave edelim .
- Daha sonra un ilave edip 2-3 dakika kavuralım.(suyuna kıvama verecektir.😊)
- Azar azar sıcak su ilave edip sos karışımın kıvamını açalım.Fasülyelerin haşlanma suyunu süzüp kuru fasülyeleri tencereye alalım.(Sıcak su miktarının fasülyelerin üzerini geçmiş olamasına dikkat edelim.)
- İnce uzun parçalar halindeki pastırma dilimlerini,tuz,kimyonu ilave edelim.
- Tencere'nin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirelim.
Öneriler,
- Kuru fasülye yemeğini düdüklü tencerede pişirmek isterseniz birkaç saat öncesinden suda bekletmeniz yeterli olacak, böylelikle pişirme süresi de kısalacaktır.
- Siz isterseniz güveç tenceresinde üzeri yağlı kağıt kapatarak fırında 200 derecede 30 dakikada da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar