Malzemeler,
  • 1,5 su bardağı kuru fasülye
  • 1 adet küyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağo
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 10 dilim çemensiz pastırma
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı;
  1. Bir gece öncesinde geniş bir kap içinde fasülyeleri suda bekletelim.(Fasülyenin cinsine göre de değişebilir 3-4 saat kadarda bekletebilirsiniz.)
  2. Beklettiğimiz fasülyelerin suyunu süzüp tencereye alalım.Üzerine soğuk su ilave edip 30 dakika kadar haşlayalım.(Hafif diri kıvamında olmasına dikkat edelim.)
  3. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayalım.yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve yarım ay şeklinde doğrayalım.
  4. Geniş bir tencereye tereyağı ilave edelim.Küp küp doğradığımız kuru soğanları ilave edelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Yeşil biberleri ilave edip karıştıralım.
  6. Domates ve biber salçalarnı ilave edelim .
  7. Daha sonra un ilave edip 2-3 dakika kavuralım.(suyuna kıvama verecektir.😊)
  8. Azar azar sıcak su ilave edip sos karışımın kıvamını açalım.Fasülyelerin haşlanma suyunu süzüp kuru fasülyeleri tencereye alalım.(Sıcak su miktarının fasülyelerin üzerini geçmiş olamasına dikkat edelim.)
  9. İnce uzun parçalar halindeki pastırma dilimlerini,tuz,kimyonu ilave edelim.
  10. Tencere'nin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirelim.

Öneriler,
  • Kuru fasülye yemeğini düdüklü tencerede pişirmek isterseniz birkaç saat öncesinden suda bekletmeniz yeterli olacak, böylelikle pişirme süresi de kısalacaktır.
  • Siz isterseniz güveç tenceresinde üzeri yağlı kağıt kapatarak fırında 200 derecede 30 dakikada da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.