Malzemeler,

  • 10 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç Harcı için,

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3-4 adet domates
  • tuz 

Hamuru için ;

  1. Sütü geniş bir cezveye dökelim.üzerine toz şeker ,kuru maya ilave edip ısıtalım.
  2. Mayanın kabarmasını sağlayalım ,süt kaynama noktasına gelmeden iyice ısınınca ocaktan alalım.
  3. Geniş yoğurma kabı içine unu eleyelim.ortasını açıp içine sütlü karışımı ,ılık su ilave edelim.
  4. Sıvı yağ tuz ilave edip iyice yoğuralım.
  5. Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanması için bekletelim. 

İç harcı için;

  1. Biberlerin çekirdekli tohum olan kısımlarını çıkartalım.Sarımsak ve soğanların kabuklarını soyalım.Domates ve maydanozları yıkayalım.
  2. Soğan ,sarımsak,domates,maydanoz ,biberleri robottan geçirelim.
  3. Geniş bir karıştırma kabına robottan geçirdiğimiz malzemeleri ,kıyma ve diğer iç harcı malzemeleri ilave edip karıştıralım.

Pişirme evresi için,

  1. Mayaladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartalım ve meydane yardımıyla orta kalınlıkta açalım.(Hamurlarımızı ince açarsak kuru olur ;kalın açarsak hamur olur.😊)
  2. Hazırladığımız kıyma harçtan bir veya iki kaşık kadar alıp hamurun üzerine yayalım.(ben hamuru tavaya koyduktan sonra harcı yaydım siz istediğiniz şekilde yayabilirsiniz.)
  3. Tavayı ocakta iyice ısıtalım.daha sonra lahmacunları koyalım ve tavanın kapağını kapatıp pişirelim.
  4. Lahmacunlar pişerken arada yanmaması için kontrol edelim.
  5. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim.
Afiyet olsun.