- 3 su bardağı portakal suyu(6 adet portakal)
- 3,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1çay bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket soğuk çiğ krema
- 1 paket eritilmiş bitter çikolata (80 gr)
- 1,5 çorba kaşığı mavi haşhaş
Hazırlanışı,
- Tencereye süt,toz şeker,un nişasta,vanilya,tereyağı ilave edelim.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.(Koyulaşana kadar pişirelim.)
- Muhallaebi kıvamına gelince ocaktan indirip ,çırparak soğutalım.
- Kremayı ilave edip çırpalım.
- Muhallebi'nin yarısını başka bir kap içine dökelim.
- Bir yarısına mavi haşhaş ilave edip karıştıralım.
- Diğer yarısına çikolata ilave edip karıştıralım.
- Servis kupalarına önce çikolatalı daha sonra mavi haşhaşlı muhallebiyi eşit miktarda paylaştıralım.
- Soğuması için buzdolabında bekletelim.
- Derin bir tecereye portakal suyu ,nişasta,toz şekeri ilave edelim ve koyulaşana kadar pişirelim.
- En son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
- Tekrar buzdolabında 4-5 saat soğutalım.
0 Yorumlar