Portakal sosu için malzemeler,
  • 3 su bardağı portakal suyu(6 adet portakal)
  • 3,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1çay bardağı toz şeker 
Muhallebisi için malzemeler,
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket soğuk çiğ krema
  • 1 paket eritilmiş bitter çikolata (80 gr)
  • 1,5 çorba kaşığı mavi haşhaş

Hazırlanışı,
  1. Tencereye süt,toz şeker,un nişasta,vanilya,tereyağı ilave edelim.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.(Koyulaşana kadar pişirelim.)
  2. Muhallaebi kıvamına gelince ocaktan indirip ,çırparak soğutalım.
  3. Kremayı ilave edip çırpalım.
  4. Muhallebi'nin yarısını başka bir kap içine dökelim.
  5. Bir yarısına mavi haşhaş ilave edip karıştıralım.
  6. Diğer yarısına çikolata ilave edip karıştıralım.
  7. Servis kupalarına önce çikolatalı daha sonra mavi haşhaşlı muhallebiyi eşit miktarda paylaştıralım.
  8. Soğuması için buzdolabında bekletelim.
Portakal peldesi için,
  1. Derin bir tecereye portakal suyu ,nişasta,toz şekeri ilave edelim ve koyulaşana kadar pişirelim.
  2. En son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
  3. Tekrar buzdolabında 4-5 saat soğutalım.
Afiyet olsun.