Malzemeler;

  • 500 gram taze fasülye
  • 1 adet kuru soğan 
  • 50 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  1. Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra ikiye veya üçe bölelim.
  2. Tencereye zeytinyağı dökelim ve yemeklik olarak doğradığımız (küp küp) kuru soğanları ilave edelim.Orta ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra kıyma ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Kıyma'nın rengi değiştikten sonra salça,domates ilave edelip 2 dakika kadar daha kavuralım.
  5. Taze fasülyeleri ekleyip orta ateşte rengi dönene kadar 5 dakika kavuralım.(fasülyelerin suyunu bırakıp yumuşamasını sağlamış olacağız.)
  6. Son olarak sıcak su ve tuz ,kırmızı biber ilave edip kısık ateşte fasülyeleri pişirelim.
  7. Fasülye yemeği pişince sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.