Malzemeler;
- 500 gram taze fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 50 gr dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı;
- Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra ikiye veya üçe bölelim.
- Tencereye zeytinyağı dökelim ve yemeklik olarak doğradığımız (küp küp) kuru soğanları ilave edelim.Orta ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıyma ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kıyma'nın rengi değiştikten sonra salça,domates ilave edelip 2 dakika kadar daha kavuralım.
- Taze fasülyeleri ekleyip orta ateşte rengi dönene kadar 5 dakika kavuralım.(fasülyelerin suyunu bırakıp yumuşamasını sağlamış olacağız.)
- Son olarak sıcak su ve tuz ,kırmızı biber ilave edip kısık ateşte fasülyeleri pişirelim.
- Fasülye yemeği pişince sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar