Malzemeler;

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısını ayır üzerine sürmek için.)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un 
iç malzemesi;
  • peynir
üzeri için ;
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • mavi haşhaş

Hazırlanışı;

  1. Dereotunu yıkayıp kurulayalım ve saplarını kesip yapraklarını ince olarak doğrayalım.
  2. derin bir yoğurma kabı içine un,kabartma tozu ,tereyağı ,yoğurt,sıvı yağ,tuz,sirke,mahlep,dereotunu da ilave edip hepsini yoğuralım.Gerekirse un ilave edebilirsiniz.Ben bir su bardağın ölçüsü olarak 2 parmak kalınlığı kadar ilave ettim.
  3. Yumuşak ele yağışmayan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyalım.
  4. Daha sonra açık iki uçları pide şeklinde kapattım.(sizler yuvarlak olarakta yapabilirsiniz.)
  5. yağlanmış fırın tepsisi veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  6. üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim.
  7. en son olarak susam, haşhaş dökelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.