Malzemeler;
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısını ayır üzerine sürmek için.)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı mahlep
- yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- peynir
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- susam
- mavi haşhaş
Hazırlanışı;
- Dereotunu yıkayıp kurulayalım ve saplarını kesip yapraklarını ince olarak doğrayalım.
- derin bir yoğurma kabı içine un,kabartma tozu ,tereyağı ,yoğurt,sıvı yağ,tuz,sirke,mahlep,dereotunu da ilave edip hepsini yoğuralım.Gerekirse un ilave edebilirsiniz.Ben bir su bardağın ölçüsü olarak 2 parmak kalınlığı kadar ilave ettim.
- Yumuşak ele yağışmayan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyalım.
- Daha sonra açık iki uçları pide şeklinde kapattım.(sizler yuvarlak olarakta yapabilirsiniz.)
- yağlanmış fırın tepsisi veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim.
- en son olarak susam, haşhaş dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar