Malzemeler,

  • 500 gr un yaklaşık (4,5 su bardağı un)
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı Sirke
  • 1 çorba kaşığı Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet patates rendesi
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • Yarım çay kaşığı kimyon, pul biber, karabiber

Hazırlanışı, 

  1. Derin bir kap içine yumurta  yoğurt,sirke, tuz, su, ilave edip karıştıralım.Daha sonra azar azar un ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur kıvamı elde ediceksiniz.
  2. Hamunun üzerini örtüp 30 dk. Dinlendirin. 
  3. Hamur dinlenirken siz de iç harcını hazırlayabilirsiniz  
  4. Derin bir kaseye  Soğanları rendeleyin, Patatesleri rendeleyin  ve fazla suyunu avucunuzla başka bir kaba sıkın, suyundan arınmış olan patates'lerin içine tuz, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber ilave edip karıştırın. 
  5. Dinlenen hamuru 15 eşit parça ya bölün.
  6. Bölünen her bir bezeyi kahvaltı tabağı genişliğinde açın. 
  7. Açılan hamurların yarısını iç harcından döküp elimizle yayalım, hamurun harç konulmayan kısmını patatesli olan bölümü kapatacak şekilde ikiye katlayın.Böylelikle yarım ay şeklinde olacaktır. 
  8. Tavanıza sıvıyağ ilave edin  sıvı yağ, ısınınca orta ateşte arkalı önlü hamurları kızartın. 
  9. Servis tabağına kağıt peçete konulur kızaran hamurların fazla yağını alıcaktır. 
  10. Sıcak olacak yanında ayranla servis yapabilirsiniz.