Malzemeler,
- Yarım kilo bamya
- 1 adet kuru soğan
- Yarım limon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Su
- Ben bu tarifimde domates ilave etmedim, isteğe bağlı olarak siz ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı,
- Bamyalar ayıklanıp yıkanır. Önerim, önce yıkayıp sonra ayıklarsanız salyasını bırakmaz.
- Geniş bir Tencereye sıvıyağ ilave edin .
- Yemeklik olarak soğanı doğrayın.Ocağın altını orta ateşte açıp soğanları kavurun.
- Soğan kavrulunca salça ilave edip 1-2dk.kavurun.
- 2 su bardağı su ilave edin kaynayınca limon suyu ekleyin.
- Kaynamış olan suyun içine bamyalar ve tuz ilave edilir.
- kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirilir.
Dilerseniz etli bamyada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar