Malzemeler,

  • Yarım kilo bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Su
  • Ben bu tarifimde domates ilave etmedim, isteğe bağlı olarak siz ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı,

  1. Bamyalar ayıklanıp yıkanır. Önerim, önce yıkayıp sonra ayıklarsanız salyasını bırakmaz.
  2. Geniş bir Tencereye sıvıyağ ilave edin .
  3. Yemeklik olarak soğanı doğrayın.Ocağın altını orta ateşte açıp soğanları kavurun.
  4. Soğan kavrulunca salça ilave edip 1-2dk.kavurun.
  5. 2 su bardağı su ilave edin kaynayınca limon suyu ekleyin.
  6. Kaynamış olan suyun içine bamyalar ve tuz ilave edilir. 
  7. kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Dilerseniz etli bamyada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.