Malzemeler,
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı un
- 1lt süt
- Vanilya
- 1,5su bardağı şeker
Tarçın
Hazırlanışı,
- Derin bir tencerede tereyağ eritilir.
- Eriyen tereyağ üzerine un ilave edilir, un pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine yavaş yavaş süt ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra şeker ekleyip karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp vanilya ilave edin.3_4 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Islatılmış borcam içine muhallebiyi dökelim.
- Borcam içine dökülmüş muhallebi oda ısısına gelene kadar dışarıda daha sonra Buzdolabında 2 saat bekletelim.
- Dilimleyip servis yapmadan önce üzerine tarçın serpiştirin.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar