Malzemeler,

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1lt süt
  • Vanilya
  • 1,5su bardağı şeker
Üzeri için,
Tarçın

Hazırlanışı,

  1. Derin bir tencerede tereyağ eritilir.
  2. Eriyen tereyağ üzerine un ilave edilir, un pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  4. Daha sonra şeker ekleyip karıştırın.
  5. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp vanilya ilave edin.3_4 dakika daha çırpmaya devam edin.
  6. Islatılmış borcam içine muhallebiyi dökelim.
  7. Borcam içine dökülmüş muhallebi oda ısısına gelene kadar dışarıda daha sonra Buzdolabında 2 saat bekletelim.
  8. Dilimleyip servis yapmadan önce üzerine tarçın serpiştirin.
Afiyet olsun.