Malzemeler,
- 500 gr hindi kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yumurta
- Maydanoz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı Galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
- Derin bir kap içine bütün malzemeler konulup karıştırılır.
- Daha sonra üzeri kapatılıp 30 dakika kadar buz dolabında bekletilir.
- Köfte harcı buz dolabından çıkardıktan sonra elinizle veya iki yağlı kağıt arasında şekil verebilirsiniz.
- Kızartma için tavanıza sıvı yağ dökülür.
- Hazırlamış olduğumuz köfteleri her iki yönünde pişirilir.
- Pişen köfteleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 Yorumlar