Malzemeler,

  • 500 gr hindi kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı Galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı,

  1. Derin bir kap içine bütün malzemeler konulup karıştırılır.
  2. Daha sonra üzeri kapatılıp 30 dakika kadar buz dolabında bekletilir.
  3. Köfte harcı buz dolabından çıkardıktan sonra elinizle veya iki yağlı kağıt arasında şekil verebilirsiniz.
  4. Kızartma için tavanıza sıvı yağ dökülür.
  5. Hazırlamış olduğumuz köfteleri her iki yönünde pişirilir.
  6. Pişen köfteleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun