Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 125 gr süt
  • 1 çay kaşığı tarçın (tarçın çok sevmiyorsanız yarım çay kaşığı da kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 8 dilim tost ekmeği

Hazırlanışı;

  1. Derin bir kase'ye yumurtaları kırıp çırpalım.
  2. Çırptığımız yumurtaların üzerine süt, vanilya ve tarçın ilave edip ,çırpma teli yardımı ile karıştıralım.
  3. Kızartma tavanıza  tereyağı(veya sıvı yağ)  ilave edip orta ateşte eritin.
  4. Tost ekmeklerini ben üçgen olarak dilimledim ,siz istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
  5. Tost ekmeği dilimlerini birer birer yumurtalı karışıma her iki tarafını da batırın.(ekmeklerin ıslandığın dan emin olun.)
  6. Ekmek dilimlerini tava da altın rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın.
Deneyenlere afiyet olsun.