Malzemeler;
- 4 yumurta
- 125 gr süt
- 1 çay kaşığı tarçın (tarçın çok sevmiyorsanız yarım çay kaşığı da kullanabilirsiniz.)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çay kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 8 dilim tost ekmeği
Hazırlanışı;
- Derin bir kase'ye yumurtaları kırıp çırpalım.
- Çırptığımız yumurtaların üzerine süt, vanilya ve tarçın ilave edip ,çırpma teli yardımı ile karıştıralım.
- Kızartma tavanıza tereyağı(veya sıvı yağ) ilave edip orta ateşte eritin.
- Tost ekmeklerini ben üçgen olarak dilimledim ,siz istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
- Tost ekmeği dilimlerini birer birer yumurtalı karışıma her iki tarafını da batırın.(ekmeklerin ıslandığın dan emin olun.)
- Ekmek dilimlerini tava da altın rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın.
Deneyenlere afiyet olsun.
0 Yorumlar