Malzemeler;
  • Beyaz lahana
  • 300 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates rendesi
  • Tuz, Karabiber, kırmızı pul biber, Kuru nane

 Pişirme suyu için malzemeler,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı çiçekyağı
  • 2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı;
1.     Öncelikle lahanaları yıkayıp derin bir tencere de az tuz ilave edip kaynar suda haşlayalım. Lahanalar yumuşayınca süzgeç yardımı ile tepsiye alın.(beyaz lahana ince olduğundan gereğinden fazla haşlamayın yoksa yırtılır.)
2.     Lahanaların damarları olduğu için damar kısımlarını ve saplarını düzgün bir şekilde keselim.
3.     Lahanalar soğurken iç malzemeleri hazırlayalım,
4.     Maydanoz ve pirinci yıkayıp süzülür,2 adet soğan küp küp yemeklik doğranır.
5.     Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağ da kavuralım.
6.     Kavurduğunuz soğan kabınıza kıyma, salça ilave edip 5 dakika kavurun.
7.     Süzülen pirinç, tuz, nane, karabiber, domates ilave edilip hepsi 5 dakika karıştırılıp soğumaya bırakılır.
8.     Lahana yaprağını tezgah üzerine alarak bir kenarına iç malzemeden koyup kalem gibi sarın.
9.     Tencerenin dibine karalahana yaprağı dizin.(isterseniz dibine ve aralara kemikli kaburga dizebilirsiniz.)
10. Daha sonra, üzerine sardığınız lahana sarmalarını dizin.
11. Tavanıza sıvıyağ ve 1tatlı kaşığı salça 1-2 dakika kavurun, daha sonra 2 su bardağı su, tuz ilave edip 1 taşım kaynatın.
12. Kaynamış olan salçalı suyu lahanaların üzerine gezdirerek dökün. En son olarak dolmaların üzerini kapatacak küçüklükte 1 tabak ile örtün.
13. Tencerenin kapağını kapatın.
14. Kısık ateşte sarmalar yumuşayana kadar pişirin.(piştikten sonra yarım saat bekleyin dolmalar dağılmasın.)