Malzemeler;
- 4 adet tavukgöğsü
- 8 dilim kaşar peynir veya cheddar peyniri
- 8 dilim hindi füme salam
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı un
- 2-3 yumurta
- 2 su bardağı kurutulmuş ekmek kırıntısı veya galeta kırıntısı
Kızartmak için;
- Çiçek yağı
Hazırlanışı;
- Kasaptan şinitzel şeklinde tavukgöğüslerini alın,ya da bütün tavuk göğsü aldıysanız, Tavuk göğüslerini bıçak yardımı ile yatay olarak ince dilimler elde edin. Daha sonra 2 sitrechin arasına dilimlediğiniz tavukları dizin çok inceltmeden dövün ve tezgah üzerine alın.
- Her bir tavukgöğsü üzerine 2’şer dilim kaşar 2’şer dilim hindi füme salam dizelim ve rulo halinde saralım. (Tavuklar sıkıca saramadıysanız kapanma yerine kısa kürdan batırabilirsiniz.)
- 3 ayrı ayrı kase içine un, yumurta, galeta kırıntısı dökelim. (Yumurtalı kaptaki yumurtaları çırpın ve içine karabiber, tuz ilave edin.)
- Tavuk ruloları önce un daha sonra yumurta ve en son olarak da galeta kırıntısına bulayalım. Kızartma tavanıza sıvı yağ ilave edip ateş üzerine alalım.
- Yağınız ısındığında tavuk ruloları dışları renk alana kadar çevirerek kızartın.
- Dışları iyice renk aldıktan sonra maşa yardımı ile fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar