Malzemeler;

  • 4 adet tavukgöğsü
  • 8 dilim kaşar peynir veya cheddar peyniri
  • 8 dilim hindi füme salam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı un
  • 2-3 yumurta
  • 2 su bardağı kurutulmuş ekmek kırıntısı veya galeta kırıntısı

Kızartmak için;

  • Çiçek yağı

Hazırlanışı;

  1. Kasaptan şinitzel şeklinde tavukgöğüslerini alın,ya da bütün tavuk göğsü aldıysanız, Tavuk göğüslerini bıçak yardımı ile yatay olarak ince dilimler elde edin. Daha sonra 2 sitrechin arasına dilimlediğiniz tavukları dizin çok inceltmeden dövün ve tezgah üzerine alın.
  2. Her bir tavukgöğsü üzerine 2’şer dilim kaşar 2’şer dilim hindi füme salam dizelim ve rulo halinde saralım. (Tavuklar sıkıca saramadıysanız kapanma yerine kısa kürdan batırabilirsiniz.)
  3. 3 ayrı ayrı kase içine un, yumurta, galeta kırıntısı dökelim. (Yumurtalı kaptaki yumurtaları çırpın ve içine karabiber, tuz ilave edin.)
  4. Tavuk ruloları önce un daha sonra yumurta ve en son olarak da galeta kırıntısına bulayalım. Kızartma tavanıza sıvı yağ ilave edip ateş üzerine alalım.
  5. Yağınız ısındığında tavuk ruloları dışları renk alana kadar çevirerek kızartın.
  6. Dışları iyice renk aldıktan sonra maşa yardımı ile fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.