Malzemeler, 

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı ÅŸeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvıyaÄŸ 

Hazırlanışı, 

  1. Bütün malzemelerinin oda ısınsın da olmalı. 
  2. Derin bir kap içine yumurta, ÅŸeker ilave edip mikserle çırpın. 
  3. Üzerine sıvıyaÄŸ, süt, ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. 
  4. Daha sonra kakao, vanilya, kabartma tozu, un, fındık kırığı ekleyip karıştırın.(portakal ya da limon kabuğunu ekleyebilirsiniz.)
  5. Kahve fincanlarını yağlayın yada içine hazır satılan yağlı küçük kalıpta konulabilir.
  6. Tencereniz fincanların sığacak büyüklükte olmalı. 
  7. Fincanların tencere dizin. 
  8. Fincanların içine kek hamurundan dökelim. (Fincanların yarısından biraz daha aÅŸağıda olacak ÅŸekilde doldurur.) 
  9. Tencere içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
  10. Tencere kapağı kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örtülür,böylelikle çıkan buhar keklerin üzerine damlasını önlemiÅŸ olacaksınız. 
  11. Daha sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan  ocağın altı kısık olarak 20dk.piÅŸirilir. 
  12. Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dk. Daha tencerenin kapağını açmayalım. 
  13. Tencerenin kapağını açıp bir bez yardımı ile fincanların alın.
  14. Fincanları ters çevirip üzerini çikolatalı sos ile süsleyip servis yapın. 

Afiyet olsun.