Malzemeler,
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı,
- Bütün malzemelerinin oda ısınsın da olmalı.
- Derin bir kap içine yumurta, şeker ilave edip mikserle çırpın.
- Üzerine sıvıyağ, süt, ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra kakao, vanilya, kabartma tozu, un, fındık kırığı ekleyip karıştırın.(portakal ya da limon kabuğunu ekleyebilirsiniz.)
- Kahve fincanlarını yağlayın yada içine hazır satılan yağlı küçük kalıpta konulabilir.
- Tencereniz fincanların sığacak büyüklükte olmalı.
- Fincanların tencere dizin.
- Fincanların içine kek hamurundan dökelim. (Fincanların yarısından biraz daha aşağıda olacak şekilde doldurur.)
- Tencere içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
- Tencere kapağı kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örtülür,böylelikle çıkan buhar keklerin üzerine damlasını önlemiş olacaksınız.
- Daha sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan ocağın altı kısık olarak 20dk.pişirilir.
- Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dk. Daha tencerenin kapağını açmayalım.
- Tencerenin kapağını açıp bir bez yardımı ile fincanların alın.
- Fincanları ters çevirip üzerini çikolatalı sos ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar