Malzemeler ,

  • 4 dilim tavuk göğsü
  • 1 yumurta
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber, köri, kekik
  • Un

Kızartma için,


  • 1/2su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı,


  1. Geniş bir tabağa yumurta kırıp çırpın.
  2. İçine tuz karabiber köri ilave edip iyice çırpın.
  3. 2 ayrı ayrı tabaklar un ve Galeta unu dökün.
  4. Tavuk filota dilimlerini arkalı önlü önce un sonra yumurta ve en son olarakta Galeta unu içine bulayalım.
  5. Tavukların üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim. 
  6. Buz dolabında tavuklar dinlenirken tavaya sıvıyağ ilave edin.
  7. Sıvıyağ kızınca filetoları arkalı önlü kızartın. 
  8. Servis tabağına havlu kağıt serin  kızaran tavuklarınızı havlu kağıdın üzerine alın.

Patates kızartması  veya pilav ile servis edilebilir.
Afiyet olsun