Malzemeler ,
- 4 dilim tavuk göğsü
- 1 yumurta
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber, köri, kekik
- Un
Kızartma için,
- 1/2su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı,
- Geniş bir tabağa yumurta kırıp çırpın.
- İçine tuz karabiber köri ilave edip iyice çırpın.
- 2 ayrı ayrı tabaklar un ve Galeta unu dökün.
- Tavuk filota dilimlerini arkalı önlü önce un sonra yumurta ve en son olarakta Galeta unu içine bulayalım.
- Tavukların üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Buz dolabında tavuklar dinlenirken tavaya sıvıyağ ilave edin.
- Sıvıyağ kızınca filetoları arkalı önlü kızartın.
- Servis tabağına havlu kağıt serin kızaran tavuklarınızı havlu kağıdın üzerine alın.
Patates kızartması veya pilav ile servis edilebilir.
Afiyet olsun
0 Yorumlar