Malzemeler,

  • 1lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr. Tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı çiçek yağ

Hazırlanışı,


  1. Servis yapacağınız kapları ıslatıp buzdolabına bekletelim. 
  2. Buzdolabında kaplarınız soğurken muhallebiyi hazırlayalım. 
  3. Derin bir tencereye süt, un, nişasta ve yağları ilave edelim.
  4. Orta ateşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım. 
  5. Daha sonra şeker, vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim. 
  6. Muhallebi kıvamını alınca ocağı altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatalım. 
  7. Buzdolabından soğuk kapları çıkartıp muhallebi nizi dökebilirsiniz. 
  8. Muhallebi soğudukta sonra üzerine tarçın ile süsleyip servis yapabilirsiniz.