Vanilyalı Puding
Malzemeler,
- 1lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr. Tereyağ
- 1 tatlı kaşığı çiçek yağ
Hazırlanışı,
- Servis yapacağınız kapları ıslatıp buzdolabına bekletelim.
- Buzdolabında kaplarınız soğurken muhallebiyi hazırlayalım.
- Derin bir tencereye süt, un, nişasta ve yağları ilave edelim.
- Orta ateşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım.
- Daha sonra şeker, vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebi kıvamını alınca ocağı altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatalım.
- Buzdolabından soğuk kapları çıkartıp muhallebi nizi dökebilirsiniz.
- Muhallebi soğudukta sonra üzerine tarçın ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar