Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Şerbeti için malzemeler;
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

Hazırlanışı;

  1. Derin bir tencereye toz şeker, su, süt ilave edip kısık ateşte kaynatalım.(Böylelikle şeker erimiş olacaktır.)
  2. Daha sonra şerbetin soğuması için ocaktan alıp serin bir yer de bekletin. Şerbet soğurken siz de helvayı kavurmaya başlayabilirsiniz.
  3. Çelik geniş ve derin bir tencereye sıvı yağ, un ilave edip kavuralım.
  4. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
  5. Kokusu çıkınca kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Un istenilen renge ulaşınca, soğumuş olan şerbeti dikkatli bir şekilde üzerine dökelim.(un sıcak olduğundan sıçrayabilir.)
  7. Şerbeti döktükten sonra, unun topaklanmaması için hızlı hızlı kaşığın arka tarafıyla ezerek 1-2 dakika karıştırılır ve ocaktan alınır.
  8. Ilımış olan helva içinden biraz alınıp kaşığın içine bastırılır ve servis tabağına ters çevrilerek kaşıktan çıkarılır.(isteğe bağlı olarak farklı şekiller ile de sunum yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun.