Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Şerbeti için malzemeler;
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
Hazırlanışı;
- Derin bir tencereye toz şeker, su, süt ilave edip kısık ateşte kaynatalım.(Böylelikle şeker erimiş olacaktır.)
- Daha sonra şerbetin soğuması için ocaktan alıp serin bir yer de bekletin. Şerbet soğurken siz de helvayı kavurmaya başlayabilirsiniz.
- Çelik geniş ve derin bir tencereye sıvı yağ, un ilave edip kavuralım.
- Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
- Kokusu çıkınca kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edelim.
- Un istenilen renge ulaşınca, soğumuş olan şerbeti dikkatli bir şekilde üzerine dökelim.(un sıcak olduğundan sıçrayabilir.)
- Şerbeti döktükten sonra, unun topaklanmaması için hızlı hızlı kaşığın arka tarafıyla ezerek 1-2 dakika karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Ilımış olan helva içinden biraz alınıp kaşığın içine bastırılır ve servis tabağına ters çevrilerek kaşıktan çıkarılır.(isteğe bağlı olarak farklı şekiller ile de sunum yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
0 Yorumlar