Malzemeler;

  • 500 gr doğranmış tavuk pirzola
  • 3 adet orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • 2,5 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Tavuk ve patatesleri küp küp doğrayalım.
  2. Tencerenize çiçek yağı dökün.
  3. Daha sonra tavuklar tencereye ilave edilip 2-3 dk kadar kavrulur.
  4. Hafif rengi değişen tavukların üzerine patatesler ilave edilip 3-4 dk.daha birlikte kavrulur.
  5. Kavrulmuş olan patateslerin üzerine salça, kekik, tuz ilave edip kaşık yardımı ile 1-2 dk karıştırın.
  6. Son olarak sıcak suyu ilave edip kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.

(Ocaktaki yemeği ara ara kontrol edilir, eğer suyu biterse az miktarda sıcak su ilave edebilirsiniz.)

Afiyet olsun.