Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı soğuk su
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
!/4 sıvı yağ
Yarım su bardağı tavuksuyu
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci derin bir kapta sıcak suda bekletelim. Tencereye sıvı yağ ve tereyağında şehriyeleri kavrulur. Suda bekletmiş olduğunuz pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzülür. Kavrulmuş olan şehriyelerin üzerine pirinç ve tuz ilave edip kavrulur. Daha sonra tavuksuyu ve su ilave edip karıştırılır. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çektikten sonra üzerine havlu kağıt serilip 10-15 dakika dinlendirilir. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.