Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı soğuk su
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
!/4 sıvı yağ
Yarım su bardağı tavuksuyu
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci derin bir kapta sıcak suda bekletelim. Tencereye sıvı yağ ve
tereyağında şehriyeleri kavrulur. Suda bekletmiş olduğunuz pirinçleri iyice
yıkayıp suyunu süzülür. Kavrulmuş olan şehriyelerin üzerine pirinç ve tuz ilave
edip kavrulur. Daha sonra tavuksuyu ve su ilave edip karıştırılır. Kaynayana
kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirilir. Suyu çektikten sonra üzerine havlu kağıt serilip 10-15 dakika
dinlendirilir. Servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar