Malzemeler
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz eksik erişte
1 adet soğan
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Mercimekleri iyice yıkayınız. Kara suyu çıkması için tencereye su ve mercimekleri ilave edip bir taşımlık kaynatalım. Mercimekler haşlanırken tencereye soğanı sıvı yağda kavuralım. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca Salçaları ilave edip kavurmaya devam edelim. Yeşil mercimekler haşlandıktan sonra süzelim ve salçaların üzerine ilave edelim. Mercimeklerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave edelim. Mercimekler pişince erişteleri ve tuz ilave edelim. Erişteler de pişince ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun.