Malzemeler
3 adet yufka
3 adet patates
150 gr kaşar peynir
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Galeta unu
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayalım. Kaşarı rendeleyelim. Haşlanmış olan patatesleri derin bir kase içerisinde ezelim ve içerisine kaşarı ilave edelim. Derin bir kaseye sıvı yağ ve su ilave edip karıştırıyoruz. Bir yufkayı tezgahımıza seriyoruz,.üzerine su ve yağ karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz.İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve sekiz parçaya bölelim.Ucuna patatesli harcı koyup sarıyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde işleme devam ediyoruz. Yufkaların hepsi sarıldıktan kalan su ve yağlı karışımın içerisine yumurta ilave edip çırpıyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz. Tepsiye yağlı kayıt serip börekleri dizelim. 180 Derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.