Malzemeler
3 adet yufka
3 adet patates
150 gr kaşar peynir
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Galeta unu
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayalım. Kaşarı
rendeleyelim. Haşlanmış olan patatesleri derin bir kase içerisinde ezelim ve içerisine
kaşarı ilave edelim. Derin bir kaseye sıvı yağ ve su ilave edip karıştırıyoruz.
Bir yufkayı tezgahımıza seriyoruz,.üzerine su ve yağ karışımı fırça yardımıyla
sürüyoruz.İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve sekiz parçaya bölelim.Ucuna
patatesli harcı koyup sarıyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde işleme devam
ediyoruz. Yufkaların hepsi sarıldıktan kalan su ve yağlı karışımın içerisine yumurta
ilave edip çırpıyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri önce yumurtaya daha sonra
galeta ununa buluyoruz. Tepsiye yağlı kayıt serip börekleri dizelim. 180 Derecede
üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
2 Yorumlar
yatırıldı ve gerçekten çıtır çıtır ..börek boylarını 6-7 cm tuttuk görünüşü daha iştah açıcı oldu..
YanıtlaSilafiyet olsun:)
Sil