Malzemeler
4 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Yarım çay bardağı bulgur
Dereotu
Hazırlanışı
Kabakları soyalım ve
4 parçaya bölüp halka hakla doğrayın. Yemeklik şekilde Soğanı doğrayalım. Tencereye
sıvı yağ ekleyerek doğramış olduğunuz soğanları ilave edelim ve pembeleşinceye
kadar kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ilave edelim. Daha sonra doğramış
olduğunuz kabakları ilave edin. Kısık ateşte kabaklar suyunu çekene kadar kavuralım.
Yıkanmış bulguru ve 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Son olarak tuzu
ilave edip kısık ateşte pişirin. Üzerine isterseniz dereotu ile lezzetlendirebilirsiniz.
Benim çocuklarım dereotunu çok sevmedikleri için ben çok az serptim Yanın da
yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar