Malzemeler
Ayıklanmış taze Yarım kilo bezelye(konserve
de kullanabilirsiniz.)
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Hazırlanışı
Taze bezelyeleri ayıklayıp
yıkayalım. Soğanları yemeklik olarak doğrayıp az sıvı yağda kavuralım. Patatesleri
ve havuçları küp küp doğrayalım. Soğanlar pembeleşince havuçları ilave edelim; birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı ekleyelim.Salçayı da birkaç dakika kavurduktan sonra bezelyeleri ve
tuz ilave edelim.Bezelyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave
edelim.Bezelyeler pişmeye yakın patatesleri ilave edelim.Eğer su azaldıysa
sıcak su ilave edebilirsiniz.Orta ateş de 30-35 dakikada pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar