Malzemeler
Ayıklanmış taze Yarım kilo bezelye(konserve de kullanabilirsiniz.)
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Sıcak su

Hazırlanışı
Taze bezelyeleri ayıklayıp yıkayalım. Soğanları yemeklik olarak doğrayıp az sıvı yağda kavuralım. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayalım. Soğanlar pembeleşince havuçları ilave edelim; birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı ekleyelim.Salçayı da  birkaç dakika kavurduktan sonra bezelyeleri ve tuz ilave edelim.Bezelyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim.Bezelyeler pişmeye yakın patatesleri ilave edelim.Eğer su azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.Orta ateş de 30-35 dakikada pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.