Malzemeler
  • 2 adet yumurta,(1 tanesinin kırmızısını ayır. ) 
  • 1,5 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 150 gr katı margarin yağ
  •  3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1paket vanilya 
  • 3 su bardağı un
  • 20  adet fındık

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Derin bir kaba yumurta, pudra şekeri, margarin, kabartma tozunu, vanilya ilave edip karıştırın. Karışımın içerisine azar, azar un ilave edip yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafifçe bastırın. Tepsinize yağlı kağıt serin yuvarlamış olduğunuz hamurları tepsiye dizin ve ortasına fındık batırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25_30 dakika pişirin. Şerbeti için; su ve şekeri tencereye ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın ve 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.Şerbeti soğumaya bırakın. Fırındaki hamurlar piştikten sonra Borcam veya servis tabağına alıp üzerine soğuk şerbeti ilave edelim. Şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.