Malzemeler
2 bardak nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Nohutların yumuşaması için bir gece önceden suda bekletilir.(Veya   3-4 saat) Beklemiş olan nohut suyunu süzün. Tencereye nohut ve bir miktar su ilave edip 30 dakika kadar haşlayalım. Nohut haşlanırken tencereye sıvı yağ ve soğanları yemeklik olarak doğrayıp az yağda kavrulur.(pembeleşinceye kadar.)Kavrulan soğanların üzerine salçaları ilave edelim. Salçanın kokusu çıkınca haşlanmış olan nohutları kevgir yardımıyla tencereye ilave edilir. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip düdüklü tencerede 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.