Malzemeler
3 adet yufka
200 gram orta yağlı beyaz peynir
1 su bardağı su
1Çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1
yumurta sarısı
Susam, Çörek otu.
Hazırlanışı
1 adet yufka ikiye katlanıp kesilir. Geniş
bir kase’ye su ve yağ ilave edelim. Kesilmiş olan yufkanın üzerine de su-sıvı
yağ karışımı sürelim ve düz kenarından aşağıya doğru 4 parmak kalınlığında
şeritler halinde kesilir. Şeritlerin düz olan ucuna peynir koyulur ve üzeri
çapraz şekilde yufka ile kapatılıp, yufka sağa sola çevrilerek üçgen
olacak şekilde katlanır. Katlamış olduğunuz börekleri fırın tepsisine dizilip
üzerine yumurta susam ve çörek otu ilave edilir. Önceden ısıtılmış fırında 180
derece pişirilir.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar