Malzemeler
3 adet yufka
200 gram orta yağlı beyaz peynir
1 su bardağı su
1Çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
 1 yumurta sarısı
Susam, Çörek otu.
Hazırlanışı
1 adet yufka ikiye katlanıp kesilir. Geniş bir kase’ye su ve yağ ilave edelim. Kesilmiş olan yufkanın üzerine de su-sıvı yağ karışımı sürelim ve düz kenarından aşağıya doğru 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Şeritlerin düz olan ucuna peynir koyulur ve üzeri çapraz şekilde yufka ile kapatılıp, yufka sağa sola çevrilerek üçgen olacak şekilde katlanır. Katlamış olduğunuz börekleri fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta susam ve çörek otu ilave edilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirilir.
Afiyet olsun.