Malzemeler,

  • 4-5 adet ortaboy patates
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet  dilim kaşar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyalım.Püre haline gelene kadar ezelim.
  2. Patateslerin içine tereyağı süt,karabiber,pul biber,tuz ilave edip hamur kıvamına gelene kadar ezerek karıştıralım.
  3. Hamur kıvamına geldikten sonra oda ısısına gelene kadar bekletelim.Daha sonra üzerini örtüp buzdolabında dinlendirelim.
  4. Kaşarları dilimleyelim.
  5. Geniş bir kase içine un,tuz ekleyelim.
  6. Başka bir kap içinde ekmek kırıntısını dökelim.
  7. derin bir kap içine yumurtaları kıralım ve çırpalım.
  8. Dolapta dinlenmiş patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ,içine kaşar diliminden konulup elimizle silindir şekli verip kapatalım.
  9. Hazırladığımız kroketleri önce un'a sonra yumurta'ya en son ekmek kırıntısına bulayalım.
  10. Orta kızgın yağda kızartalım.
  11. Kızarmış olan kroketleri havlu kağıt veya peçete üzerine alalım.
Afiyet olsun.