- 4-5 adet ortaboy patates
- 100 gr kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet dilim kaşar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- Tuz
Hazırlanışı
- Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyalım.Püre haline gelene kadar ezelim.
- Patateslerin içine tereyağı süt,karabiber,pul biber,tuz ilave edip hamur kıvamına gelene kadar ezerek karıştıralım.
- Hamur kıvamına geldikten sonra oda ısısına gelene kadar bekletelim.Daha sonra üzerini örtüp buzdolabında dinlendirelim.
- Kaşarları dilimleyelim.
- Geniş bir kase içine un,tuz ekleyelim.
- Başka bir kap içinde ekmek kırıntısını dökelim.
- derin bir kap içine yumurtaları kıralım ve çırpalım.
- Dolapta dinlenmiş patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ,içine kaşar diliminden konulup elimizle silindir şekli verip kapatalım.
- Hazırladığımız kroketleri önce un'a sonra yumurta'ya en son ekmek kırıntısına bulayalım.
- Orta kızgın yağda kızartalım.
- Kızarmış olan kroketleri havlu kağıt veya peçete üzerine alalım.
0 Yorumlar