İnce bulguru derin bir kap içeririne dökelim.Üzerine sıcak su ilave edip kabın üzeri kaparlı olarak 5 dakika kadar bekletelim.
Başka bir kap içerisine yarım bardak irmik,yumurta ve soğanın yarısını rendeleyelim.
Daha sonra salça,tuz,karabiber, kimyon ve kimyon ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Şişen bulgurları irmikli kabın içerisine döküp iyice yoğuralım.
Tepsinin içine az miktarda un serpelim.
Elimizi ıslatarak köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekil verelim.Verdiğimiz şekilleri tepside atalım.Bütün köfteleri aynı şekilde yuvarladıktan sonra ,tepsiyi sallayarak her tarafına un bulanmasını sağlayalım.
Derin bir tencere içine su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içerisine köfteleri atalım.Aralıklı olarak karıştırarak pişirelim.
Geniş bir tava içerisine zeytin yağında ,ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Doğranmış sarımsak ve salça ilave edip karıştıralım.
Kaynayan köftelerin suyundan sos'a ekleyelim.Baharatları ilave edip bir kaç dakika kadar pişirelim.
Bulgur köfteleri suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla alıp sosun içine atalım.1-2 dakika karıştırarak pişirelim.
Son olarak pişen köfteleri servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
0 Yorumlar