Malzemeler,
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 350 gram Kıyma
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Maydanoz
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
  1. Patlıcanları alacalı soyup önce dörde bölüp sonra bir parmak kalınlığında halka halinde doğrayıp acısının gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Bir tavaya sıvı yağ ve margarin kıyma koyup kavuruyoruz.
  3. Kıymanın içine yemeklik doğradığınız soğan,sarımsak ilave edip tekrar kavurun.
  4. Rendelenmiş domates, tuz, karabiber,pul biber koyup kavuruyoruz.
  5. Maydanoz ilave edip karıştıralım.
  6.  Daha sonra suda bekletmiş olduğumuz patlıcanları kurulayıp bol yağda kızartalım.
  7. Patlıcanları fırın kabına dizip üzerine kıymalı harçtan ilave edip yayalım.
  8. Bir kapta 1 yemek kaşığı salça,1,5 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım.
  9. Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine dökelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.