Fırında Patlıcan Musakka
Malzemeler,
- 4 adet orta boy patlıcan
- 350 gram Kıyma
- 2 adet domates rendesi
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Maydanoz
- tuz,karabiber,pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
- Patlıcanları alacalı soyup önce dörde bölüp sonra bir parmak kalınlığında halka halinde doğrayıp acısının gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ ve margarin kıyma koyup kavuruyoruz.
- Kıymanın içine yemeklik doğradığınız soğan,sarımsak ilave edip tekrar kavurun.
- Rendelenmiş domates, tuz, karabiber,pul biber koyup kavuruyoruz.
- Maydanoz ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra suda bekletmiş olduğumuz patlıcanları kurulayıp bol yağda kızartalım.
- Patlıcanları fırın kabına dizip üzerine kıymalı harçtan ilave edip yayalım.
- Bir kapta 1 yemek kaşığı salça,1,5 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar