Malzemeler;
- 400gr labne peyniri
- 1 paket krema
- 1su bardağından biraz fazla şeker
- 4 yumurta 3 yumurtanın tamamı ve 1 yumurta sarısı
- 1paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket Eti Burçak bisküvi
- 100 gr erimiş tereyağı
- yarım çay bardağı süt
- 250 gr frambuaz (isterseniz içine; vişne veya çilek ekleyebilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı;
- Tabanı için, bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekiyoruz.
- Un gibi olan bisküvileri bir kaba alarak süt ve erimiş tereyağını ekleyerek kaşık yardımıyla güzelce yediriyoruz.
- Güzelce karıştırdığımız bisküvili harcı kelepçeli kalıba boşaltarak tüm tabana eşit olacak şekilde yayıyoruz, düzleştirmek için bardağın alt kısmını kullanabilirsiniz.
- Kelepçeli kalıpta hazırladığımız harcı buzdolanabına koyup bekletiyoruz.
- Sosu için, 200 gr framboğaz'ın üzerine 5 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz. Üzerine de yarım çay bardağı su ekleyerek buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.(bir avuç vişne de ekleyebilirsiniz)
- Alt tabanı buzdolabında beklerken Cheesecake'imizin kekini hazırlamaya başlayabiliriz.
- Geniş bir kaba 400gr labne peyniri ve 1 paket kremayı (200gr) koyup mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sonra içine şekeri ekleyip tekrardan çırpıyoruz.
- Yumurtaları tek tek içine atıp çırpıyoruz.(Hepsini bir anda atmıyoruz.) 4 yumurtayı koyduktan sonra 1 tane yumurtanın sarısını da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- 5 dakika kadar çırptığımız harcın içine un ve vanilyayı da ekleyerek tel çırpıcı veya spatula ile karıştıralım.
- Daha sonra, buzdolabında beklemeye bıraktığımız alt tabanımızın üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına kekimizi pişirelim. 30dk. 200 derecede piştikten sonra 150 dereceye getirip 30 dk daha pişiriyoruz. (eğer hala sıvı bir kıvamdaysa bir süre daha pişirebilirsiniz) piştikten sonra 5 dk daha fırında dinlendiriyoruz.
- Sos için, buzdolabına koyduğumuz meyvelerimizi küçük bir tencereye koyuyoruz. Bir kaseye 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta koyup eritiyoruz ve meyvelerimizin üzerine ekliyoruz.
- Sosumuz hafif kanayınca üzerine 1 paket vanilya ilave edelim ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz.
- Soğuyan sosumuzu pişen kekimizin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklediyoruz. İstediğiniz gibi servis yapabilirsiniz
0 Yorumlar