- 1 paket yaş maya 25 gr
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım tatlı kaşığı şeker
- yarım su bardağı ılık su
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Hamur şekli vermek için,
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 yemek kaşığı su (un ve suyu derin bir kasede karıştıralım.)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- susam
- çörekotu
- Derin bir kaseye maya,süt ve şeker ilave edip 10 dakika mayanın aktif olması için bekletelim.
- ılık su,sıvıyağ,tuz ve kontrollü olarak un ilave edip yoğuralım.Hamurun üzerini örtüp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.Tezgaha un serpelim ve her parçayı alıp elimizi unlayarak açalım.Ben yuvarlak olarak şekil verdim siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Tepsiye un ,mısır unu serpebilirsiniz.(veya yağlı kağıt serebilirsiniz.)
- elinizi unlu su karışımına batırarak baklava veya kare şekilleri verelim.
- Yarım saat tepside bekletelim.Daha sonra verdiğimiz şekiller üzerinden çatal çatal yardımıyla delikler oluşturalım.
- Üzerine sos sürelim ve susam çörekotu serpelim.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
0 Yorumlar