Malzemeler,

  • 1 paket yaş maya 25 gr
  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım tatlı kaşığı şeker
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Hamur şekli vermek için,

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su (un ve suyu derin bir kasede karıştıralım.)
 Üzerine sürmek için,
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • susam
  • çörekotu
Hazırlanışı,

  1. Derin bir kaseye maya,süt ve şeker ilave edip 10 dakika mayanın aktif olması için bekletelim.
  2. ılık su,sıvıyağ,tuz ve kontrollü olarak un ilave edip yoğuralım.Hamurun üzerini örtüp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.Tezgaha un serpelim ve her parçayı alıp elimizi unlayarak açalım.Ben yuvarlak olarak şekil verdim siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  4. Tepsiye un ,mısır unu serpebilirsiniz.(veya  yağlı kağıt serebilirsiniz.)
  5. elinizi unlu su karışımına batırarak baklava veya kare şekilleri verelim.
  6. Yarım saat tepside bekletelim.Daha sonra verdiğimiz şekiller üzerinden çatal çatal yardımıyla delikler oluşturalım.
  7. Üzerine sos sürelim ve susam çörekotu serpelim.
  8. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.