Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 paket makarna
  • Üzeri için kaşar rendesi 
Beşemal sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • tuz

Hazırlanışı;


  1. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim.
  2. Doğranmış bir adet soğan ekleyelim.
  3. Yıkanıp ,doğranmış yarım kilo ıspanak ilave edip kavuralım.
  4. Tuz,karabiber ilave ederek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  5. 1 paket makarnayı haşlayalım.

Beşamel sos içi;

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alalım.
  2. Üzerine 3 yemek kaşığı un ilave edelim.Un'un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. 3 su bardağı süt,tuz ilave edelim.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Derin bir kap içerisine ıspanak ve makarnayı ilave edip karıştıralım.
  5. Beşamel sos'un yarısını ilave edip karıştıralım.
  6. Fırın kabımızı yağlayalım ve harcımızı boşaltalım.
  7. Üzerine kalan beşamel sosumuzu yayalım.
  8. Rendelenmiş kaşarları en üstüne serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.