Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- Yarım kilo ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- 1 paket makarna
- Üzeri için kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- tuz
Hazırlanışı;
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim.
- Doğranmış bir adet soğan ekleyelim.
- Yıkanıp ,doğranmış yarım kilo ıspanak ilave edip kavuralım.
- Tuz,karabiber ilave ederek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- 1 paket makarnayı haşlayalım.
Beşamel sos içi;
- Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alalım.
- Üzerine 3 yemek kaşığı un ilave edelim.Un'un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 3 su bardağı süt,tuz ilave edelim.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Derin bir kap içerisine ıspanak ve makarnayı ilave edip karıştıralım.
- Beşamel sos'un yarısını ilave edip karıştıralım.
- Fırın kabımızı yağlayalım ve harcımızı boşaltalım.
- Üzerine kalan beşamel sosumuzu yayalım.
- Rendelenmiş kaşarları en üstüne serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar