Malzemeler,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 sıvı yağ
  • 1 adet soğan(yemeklik doğrayalım)
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kilo lahana(yıkayıp doğrayalım.)
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
  1. Tencereye tereyağı ve sıvıyağı ilave edelim.
  2. Daha sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.(Pembeleşene kadar kavuralım.)
  3. Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
  4. Yıkamış ve doğramış olduğumuz lahanaları ilave edelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatalım ve lahanaların suyunu salması için 5 dakika bekleyelim.
  6. Sonra karıştıralım 10 dakika daha pişirelim.
  7. Yıkanmış olan pirinç,tuz,karabiber,pul biber ve sıcak su ilave edip karıştıralım.
  8. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp, pirinç ve lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.