Kapuska Yemeği
Malzemeler,
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 sıvı yağ
- 1 adet soğan(yemeklik doğrayalım)
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1 kilo lahana(yıkayıp doğrayalım.)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- tuz
- karabiber
- pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
- Tencereye tereyağı ve sıvıyağı ilave edelim.
- Daha sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları ekleyelim.(Pembeleşene kadar kavuralım.)
- Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
- Yıkamış ve doğramış olduğumuz lahanaları ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve lahanaların suyunu salması için 5 dakika bekleyelim.
- Sonra karıştıralım 10 dakika daha pişirelim.
- Yıkanmış olan pirinç,tuz,karabiber,pul biber ve sıcak su ilave edip karıştıralım.
- Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp, pirinç ve lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar