- 4 yumurta
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- iç harcı için,
- 250 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peynir
- maydanoz
- kızartmak için tereyağı
Hazırlanışı;
- Krep yaplak için derin bir kap içine yumurta,su,süt,un,şeker,tuz,sıvıyağ ilave edip çırpalım.
- Krep tavamızın zeminini peçete yardımıyla az sıvıyağ da yağlayalım.
- Bir kepçe yardımıyla krep karışımından tavaya dökelim ve tavanın her tarafına gezdirdikten sonra fazla kısmını süzüp kepçe ile sıyıralım.
- orta ateşte arkalı önlü pişirelim.Bütün bu işlemi krep sıvısı bitene kadar tekrar edelim.
- bir kap içine beyaz peynir ,kaşar peynir ve maydanoz ilave edip karıştıralım.
- krep'in içine peynirli harcımızdan konulur.
- önce alttan sonra iki kenardan katlayıp dikdörtgen olacak şekilde saralım.
- son olarak tavaya tereyağını eritelim ve krepleri önlü arkalı kızartalım.
0 Yorumlar