Malzemeler,

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • iç harcı için,
  • 250 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peynir
  • maydanoz
  • kızartmak için tereyağı
krep pişirirken tavayı  peçete ile yağlayalım.
Hazırlanışı;

  1. Krep yaplak için derin bir kap içine yumurta,su,süt,un,şeker,tuz,sıvıyağ ilave edip çırpalım.
  2. Krep tavamızın zeminini peçete yardımıyla az sıvıyağ da yağlayalım.
  3. Bir kepçe yardımıyla krep karışımından tavaya dökelim ve tavanın her tarafına gezdirdikten sonra  fazla kısmını süzüp kepçe ile sıyıralım.
  4. orta ateşte arkalı önlü pişirelim.Bütün bu işlemi krep sıvısı bitene kadar tekrar edelim.
  5. bir kap içine beyaz peynir ,kaşar peynir ve maydanoz ilave edip karıştıralım.
  6. krep'in içine peynirli harcımızdan konulur.
  7. önce alttan sonra iki kenardan katlayıp dikdörtgen olacak şekilde saralım.
  8. son olarak tavaya tereyağını eritelim ve krepleri önlü arkalı kızartalım.
Afiyet olsun.