- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet soğan rendesi
- 2 adet domates rendesi
- 300 gr kıyma
- 1 adet yeşil biber(ince doğranmış.)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- kimyon
- maydanoz(ince kıyılmış.)
- kırmızı pul biber ve toz biber.
Hazırlanışı,
- İç harcı için ;derin bir kap içine 300 gr kıyma,kırmızı pul biber,kırmızı toz biber,tuz,salça,soğan,domates,yeşilbiber,maydanoz ilave edip yoğuralım.Üzerini streçfilm ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
- Hamuru için; yoğurma kabına ılık su,maya,şeker,tuz karıştıralım ve 10 dakika bekletelim.(mayanın aktifleşmesi için)
- Daha sonra kontrollü olarak un ilave edip yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım.üzer,n, stresçfilm ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru unlanmış tezgahımıza alıp bezelere ayıralım.
- Bezelerden birtanesini unlanmış tezgah üzerinde uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.
- İç harcımızdan kenarlarından boşluk kalacak şekilde bastırarak yerleştirelim.
- Kenar kısımlarını içe doğru bastırarak katlıyalım.
- Pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirelim.
0 Yorumlar