Malzemeler,

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
iç harcı için,

  • 1 adet soğan rendesi
  • 2 adet domates rendesi
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet yeşil biber(ince doğranmış.)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber 
  • kimyon
  • maydanoz(ince kıyılmış.)
  • kırmızı pul biber ve toz biber.
İstediğiniz malzemelerden de yapabilirsiniz.
Hazırlanışı,

  1. İç harcı için ;derin bir kap içine 300 gr kıyma,kırmızı pul biber,kırmızı toz biber,tuz,salça,soğan,domates,yeşilbiber,maydanoz ilave edip yoğuralım.Üzerini streçfilm ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
  2. Hamuru için; yoğurma kabına ılık su,maya,şeker,tuz karıştıralım ve 10 dakika bekletelim.(mayanın aktifleşmesi için)
  3. Daha sonra kontrollü olarak un ilave edip yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım.üzer,n, stresçfilm ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamuru unlanmış tezgahımıza alıp bezelere ayıralım.
  5. Bezelerden birtanesini unlanmış tezgah üzerinde uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.
  6. İç harcımızdan kenarlarından boşluk kalacak şekilde bastırarak yerleştirelim.
  7. Kenar kısımlarını içe doğru bastırarak katlıyalım.
  8. Pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN.