Tabanı için,
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1,5 su bardağı su
- 1su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı vişne suyu(ben hazır vişne suyu kullandım.)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Etimekleri borcama dizelim.
- Şerbeti için şekeri karamelize edelim.Şekeri tavaya alalım şeker eriyene kadar ara ara karıştıralım.Eridikten sonra su ilave edip karıştırmaya devam edelim.(su dökünce katılaşacak fakat karıştırdıkça çözülecek.)Eridikten sonra 5-6 dakika kaynatalım.
- Etimeklerine üzerine şerbeti dökelim.
- Kreması için, tencereye süt,şeker,un,nişasta ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra vanilya ve tereyeğı ilave edip karıştıralım.
- Etimeklerin üzerine kremayı dökelim.
- Vişne sosu için,tavaya vişne suyunu ,nişasta ve şekeri ilave edelim.Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine dökelim.
- Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar