5 adet patatesi soyup küp küp doğrayalım.Derin bir tencereye su ve patatesleri ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanmış patatesleri derin bir kaseye alalım. Üzerine kaşar,tereyağı,tuz,süt ilave edelim.püre kıvamına gelene kadar çatal veya blender yardımıyla ezelim.
Güveçlerin tabanına hazırlanan püre konulur.
Köfte için derin bir kaseye kıyma,soğan,yumurta,ekmek kırıntısı,kekik,kimyon,pulbiber,tuz ilave edip yoğuralım.Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlak şekil verelim.
Köfteleri kızgın yağda kızartalım.
Pürenin üzerine köfteleri dizelim.
sosu için,kaseye su ve salça konulur.Salça eriyene kadar kaşık yardımıyla karıştır.
Daha sonra köftelerin üzerine eşit olarak paylaştıralım.
0 Yorumlar