Malzemeler,
  • 450 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumarta
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • kekik
  • kimyon,
  • pulbiber
  • tuz
Püresi için,

  • 5 adet ortaboy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 veya 4 yemek kaşığı süt

Sosu için,
  • 1 çay bardağı su 
  • 1yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için,
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı,
  1. 5 adet patatesi soyup küp küp doğrayalım.Derin bir tencereye su ve patatesleri ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlanmış patatesleri derin bir kaseye alalım. Üzerine kaşar,tereyağı,tuz,süt ilave edelim.püre kıvamına gelene kadar çatal veya blender yardımıyla ezelim.
  3. Güveçlerin tabanına hazırlanan püre konulur.
  4. Köfte için derin bir kaseye kıyma,soğan,yumurta,ekmek kırıntısı,kekik,kimyon,pulbiber,tuz ilave edip yoğuralım.Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlak şekil verelim.
  5. Köfteleri kızgın yağda kızartalım.
  6. Pürenin üzerine köfteleri dizelim.
  7. sosu için,kaseye su ve salça konulur.Salça eriyene kadar kaşık yardımıyla karıştır.
  8. Daha sonra köftelerin üzerine eşit olarak paylaştıralım.
  9. En üst kısmına kaşar rendesi serpelim.
  10. 200 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.