- 250 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un.(yumuşak bir hamur elde edilecek )
- peynir
- maydanoz
- Üzeri için susam,çörekotu,yumurtanın sarısı
Hazırlanışı,
- Geniş yoğurma kabının içerisine süt,şeker ve maya ilave edelim.Maya aktif olması için 5 dakika bekletelim.
- Sıvı yağ,yumurta akı,tuz ilave edip çırpalım.
- Daha sonra un ilave edip yoğuralım.
- Üzerini bezle örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayalım.
- Tezgahımıza az un serpiştirelim merdane yardımı ile hamurumuza oval olacak şeklinde açalım.
- Bir yönüne 5 adet kesik atalım.Diğer tarafına maydanozlu peynir harcından yerleştirelim.
- Rulo şeklinde saralım ve ay şekli verelim.
- Tüm hamurları aynı işlemi yapalım.
- Tepside 20 dakika mayalandırmak için bekletelim.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpelim.
- 190 derecede 20-25 dakika pişirelim.
0 Yorumlar