Malzemeler,
  • 250 ml süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un.(yumuşak bir hamur elde edilecek )
  • peynir
  • maydanoz
  • Üzeri için susam,çörekotu,yumurtanın sarısı

Hazırlanışı,
  1. Geniş yoğurma kabının içerisine süt,şeker ve maya ilave edelim.Maya aktif olması için 5 dakika bekletelim.
  2. Sıvı yağ,yumurta akı,tuz ilave edip çırpalım.
  3. Daha sonra un ilave edip yoğuralım.
  4. Üzerini bezle örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayalım.
  6. Tezgahımıza az un serpiştirelim merdane yardımı ile hamurumuza oval olacak şeklinde açalım.
  7. Bir yönüne 5 adet kesik atalım.Diğer tarafına maydanozlu peynir harcından yerleştirelim.
  8. Rulo şeklinde saralım ve ay şekli verelim.
  9. Tüm hamurları aynı işlemi yapalım.
  10. Tepside 20 dakika mayalandırmak için bekletelim.
  11. En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpelim.
  12. 190 derecede 20-25 dakika pişirelim.