Kek için ,
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağın şeker
- 3,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 150 gr ıspanak
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Üzeri ve içi için ,
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt (kremşantiyi yapmak için)
- üzeri ve yanları için Antepfıstığı
- Ispanağın yaprak kısımlarını ,su ve sıvı yağı rondodan geçirelim.Püre haline getirelim.
- Derin karıştırma kabın içerisine yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız ıspanak püresini ve süt ilave edip çırpalım.
- Son olarak un,kabartma tozu,vanilya ilave edip çırpalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika da kontrollü olarak pişirelim.
- Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
- Kek piştikten sonra oda ısısına gelene kadar dinlendirelim.
- Yuvarlak aparat kalıp ile şekil verip çıkartalım,arasına kremşanti sürelim.
- Kenarlarını kremsanti sürüp antepfıstığına bulayalım.Üzerine kremşanti ile süsleyip servis yapabilirsiniz
0 Yorumlar