Malzemeler,
Kek için ,

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağın şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Ispanak püresi için,
  • 150 gr ıspanak
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
Üzeri ve içi için ,
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt (kremşantiyi yapmak için)
  • üzeri ve yanları için Antepfıstığı
Hazırlanışı;
  1. Ispanağın yaprak kısımlarını ,su ve sıvı yağı rondodan geçirelim.Püre haline getirelim.
  2. Derin karıştırma kabın içerisine yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Üzerine sıvı yağ ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Hazırladığımız ıspanak püresini ve süt ilave edip çırpalım.
  5. Son olarak un,kabartma tozu,vanilya ilave edip çırpalım.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika da kontrollü olarak pişirelim.
  7. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
  8. Kek piştikten sonra oda ısısına gelene kadar dinlendirelim.
  9. Yuvarlak aparat kalıp ile şekil verip çıkartalım,arasına kremşanti sürelim.
  10. Kenarlarını kremsanti sürüp antepfıstığına bulayalım.Üzerine kremşanti ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun.