Malzemeler,

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250-300 gr Frambuaz
Hazırlanışı,

  1. Derin bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve şekeri ilave edip beyazlaşana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
  2. içerisine yoğurt,eritilmiş terayağı ilave edip çırpmaya devam edelim.(yağ soğuyacağı için kıvamı akışkan olmayacaktır.)
  3. Daha sonra un,vanilya ,kabartma tozu ilave edip çırpalım.
  4. 28 cm lik kare borcam kalıbımını yağlayalım.Hamur karışımını spatula yardımı ile kalıba döküp üzerini eşit olacak şekilde düzleyelim.
  5. Frambuazları kekin üzerine derin olmayacak şekilde dizelim.
  6. 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirelim.
  7. Piştiğini kürdan batırarak test edebilirsiniz.
  8. Kek soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.