Frambuazlı Kek
Malzemeler,
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 200 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 250-300 gr Frambuaz
Hazırlanışı,
- Derin bir karıştırma kabı içerisine yumurta ve şekeri ilave edip beyazlaşana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
- içerisine yoğurt,eritilmiş terayağı ilave edip çırpmaya devam edelim.(yağ soğuyacağı için kıvamı akışkan olmayacaktır.)
- Daha sonra un,vanilya ,kabartma tozu ilave edip çırpalım.
- 28 cm lik kare borcam kalıbımını yağlayalım.Hamur karışımını spatula yardımı ile kalıba döküp üzerini eşit olacak şekilde düzleyelim.
- Frambuazları kekin üzerine derin olmayacak şekilde dizelim.
- 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirelim.
- Piştiğini kürdan batırarak test edebilirsiniz.
- Kek soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar