- 5 adet yufka
- İç harcı için,
- kırık peynir kullandım.(2-3 çeşit peynir karıştırabilirsiniz.)
- Maydanoz
Böreğin sosu için,
- 3 adet yumurta(birinin yarısı üzerine sürmek için ayıralım.)
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı ılık su
- çörekotu
- susam
- Derin bir kaseye yıkanıp doğranmış maydanozları ve peyniri ilave edip karıştıralım.
- Yağlı pişirme kağıdı serelim veya (Fırın tepsisini yağlayalım.).
- Tepsinin üzerine 1 tane yufka açalım.
- Hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim.
- İkinci yufka dan parçalar kopartalım ve sosun içerisine batırıp daha sonra tepsiye serelim.
- Üçüncü yufka da aynı şekilde sos içine batırıp tepsiye serelim.
- Daha sonra peynir harcımızdan yufkanın üzerine eşit olarak üzerine serpelim.
- Dördüncü ve beşinci yufkayı yine sos içine batırıp tepsiye serelim.
- Tepsiye ilk serdiğimiz kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatalım.
- Kalan sosu ve yumurta sarısını üzerine sürelim.
- Susam,çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170-180 altı üstü kızarana kadar pişirelim.
0 Yorumlar