Malzemeler,

  • 5 adet yufka
  • İç harcı için,
  • kırık peynir kullandım.(2-3 çeşit peynir karıştırabilirsiniz.)
  • Maydanoz

Böreğin sosu için,

  • 3 adet yumurta(birinin yarısı üzerine sürmek için ayıralım.)
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ılık su 
Üzeri için,

  • çörekotu
  • susam
Hazırlanışı,

  1. Derin bir kaseye yıkanıp doğranmış maydanozları ve peyniri ilave edip karıştıralım.
  2. Yağlı pişirme kağıdı serelim veya (Fırın tepsisini yağlayalım.).
  3. Tepsinin üzerine 1 tane yufka açalım.
  4. Hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim.
  5. İkinci yufka dan parçalar kopartalım ve sosun içerisine batırıp daha sonra tepsiye serelim.
  6. Üçüncü yufka da aynı şekilde sos içine batırıp tepsiye serelim.
  7. Daha sonra peynir harcımızdan yufkanın üzerine eşit olarak üzerine serpelim.
  8. Dördüncü ve beşinci yufkayı yine sos içine batırıp  tepsiye serelim.
  9. Tepsiye ilk serdiğimiz kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatalım. 
  10. Kalan sosu ve yumurta sarısını üzerine sürelim.
  11. Susam,çörekotu serpelim.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 altı üstü kızarana kadar pişirelim.