Köftesi için,
- 500 gram dana kıyma
- 200 gram kuzu kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- 3-4 adet tırnak pide
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- sivri biber
- domates
- Soğanları rendeleyelim.Sarımsakları havanda ezelim.
- Derin bir kase içerisine kıyma,soğan,sarımsak,galeta unu ve baharatları ilave edelim.(yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım.)
- Kıymadan ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlayalım.Eğer evde şiş çubuklarınız var ise köftelerin içinden çubukları geçirelim.)
- hazırladığımız köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Döküm tavamızı ısıtalım.Yüksek sıcaklıktaki tavamıza Köfteleri dizelim.(Domates ve biberleri de köftenin yanına dizelim.)
- Sosu için ;salçaları sulandırıp kaynatalım.(sos kıvamına gelene kadar pişirelim.)
- Başka bir kap içinde tereyağını eritelim.Sos içine ilave edip bir taşım daha kaynatalım.
- Pideleri küp küp doğrayalım.Tavada tereyağı eritip içine pideleri karıştıralım.
- servis tabağınıza önce pideleri daha sonra ince bir tabaka halinde yoğurdu sürelim.
- Daha sonra salçalı sos ve en üste de köfteleri yerleştirelim.
0 Yorumlar