Malzemeler,
Köftesi için,
  • 500 gram dana kıyma
  • 200 gram kuzu kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
Servis için,
  • 3-4 adet tırnak pide
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • sivri biber
  • domates
Hazırlanışı,

  1. Soğanları rendeleyelim.Sarımsakları havanda ezelim.
  2. Derin bir kase içerisine kıyma,soğan,sarımsak,galeta unu ve baharatları ilave edelim.(yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım.)
  3. Kıymadan ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlayalım.Eğer evde şiş çubuklarınız var ise köftelerin içinden çubukları geçirelim.)
  4. hazırladığımız köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. Döküm tavamızı ısıtalım.Yüksek sıcaklıktaki tavamıza Köfteleri dizelim.(Domates ve biberleri de köftenin yanına dizelim.)
  6. Sosu için ;salçaları sulandırıp kaynatalım.(sos kıvamına gelene kadar pişirelim.)
  7. Başka bir kap içinde tereyağını eritelim.Sos içine ilave edip bir taşım daha kaynatalım.
  8. Pideleri küp küp doğrayalım.Tavada tereyağı eritip içine pideleri karıştıralım. 
  9. servis tabağınıza önce pideleri daha sonra ince bir tabaka halinde yoğurdu sürelim.
  10. Daha sonra salçalı sos ve en üste de köfteleri yerleştirelim.
Afiyet olsun.