- 4 Adet patates
- 250 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 bardak domates suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- kekik
- karabiber
- 1 su bardağı et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı,
- Soğanları yemeklik olarak doğrayalım.
- Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve kararmaması için suyun içinde bekletelim.
- Tencereye sıvıyağ,soğan ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra kıyma ilave edelim.(suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
- Salçaları ilave edip kavuralım.Daha sonra sarımsak ilave edelim.
- Patateslerin suyunu süzüp tencereye ilave edelim.
- Baharatlarını ve sıcak su,domates suyu ilave edip karıştıralım.
- 1 yemek kaşığı terayağı ilave edelim.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar