Malzemeler,

  • 4 Adet patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 bardak domates suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • kekik
  • karabiber
  • 1 su bardağı et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz. 

Hazırlanışı,

  1. Soğanları yemeklik olarak doğrayalım.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve kararmaması için suyun içinde bekletelim.
  3. Tencereye sıvıyağ,soğan ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Daha sonra kıyma ilave edelim.(suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
  5. Salçaları ilave edip kavuralım.Daha sonra sarımsak ilave edelim.
  6. Patateslerin suyunu süzüp tencereye ilave edelim.
  7. Baharatlarını ve sıcak su,domates suyu ilave edip karıştıralım.
  8. 1 yemek kaşığı terayağı ilave edelim.
  9. Patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.