LİMON KREMALI MİLFÖY
Malzemeler;
10 yaprak
milföy
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım paket toz kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 adet ince rendelenmiş limon kabuğu
Hazırlanışı;
- Muhallebisini hazırlamak için önce derin bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ilave edip orta ateşte koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelince tere yağ ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim.(Eğer muhallebiniz top top olduysa blender yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.)
- Son olarak toz kremşanti, limon kabuğunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğurken, milföyleri hazırlayalım; milföyleri ortadan ikiye kesin. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin veya margarin ile yağlayın.
- Kestiğiniz milföy hamurlarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Muhallebi soğuduktan sonra krema torbasına dökün.(krema torbanız yok ise poşetten krema torbası yapabilirsiniz.)
- Pişmiş olan milföyler kabaracaktır, soğuyunca ortalarından ikiye bölüp hazırladığınız muhallebiyi arasına sıkın.(isterseniz mevsim meyvelerinde de aralarına konulabilir.)
- Üzerine pudra şekeri serpilir.
0 Yorumlar