LİMON KREMALI MİLFÖY

Malzemeler;

10 yaprak milföy

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım paket toz kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 adet ince rendelenmiş limon kabuğu

Hazırlanışı;

  1. Muhallebisini hazırlamak için önce derin bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ilave edip orta ateşte koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  2.  Muhallebi kıvamına gelince tere yağ ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim.(Eğer muhallebiniz top top olduysa blender yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.)
  3. Son olarak toz kremşanti, limon kabuğunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Muhallebi soğurken, milföyleri hazırlayalım; milföyleri ortadan ikiye kesin. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin veya margarin ile yağlayın.
  5. Kestiğiniz milföy hamurlarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra krema torbasına dökün.(krema torbanız yok ise poşetten krema torbası yapabilirsiniz.)
  7. Pişmiş olan milföyler kabaracaktır, soğuyunca ortalarından ikiye bölüp hazırladığınız muhallebiyi arasına sıkın.(isterseniz mevsim meyvelerinde de aralarına konulabilir.)
  8. Üzerine pudra şekeri serpilir.
            Afiyet olsun.